2024-05-25

TEKİRDAĞ BAĞCILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE TEKNİK GEZİ



 
Yüksekokulumuz, Gıda Teknolojisi Programı, 23.05.2024 tarihinde “Meslek Teknolojisi “ dersi kapsamında 1.sınıf öğrencileri birlikte Öğretim Görevlisi Cevdet ARITAŞI ve Gıda İşleme Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hülya ORAK gözetiminde Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’ne teknik gezi düzenlemişlerdir. Gezide Gıda Teknolojisi Bölüm Başkanı, Dr. Gamze Uysal SEÇKİN ve Gıda Mühendisi Çağrı ERSEÇ tarafından, öğrencilerimize kurum tanıtımı yapılmış, ardından; üzüm suyu, pekmez, üzüm çekirdek yağı, aronya suyu, şarap üretim ve üzüm kurutma prosesleri hakkında bilgiler verilmiştir. Üretimde kullanılan üzüm sap ayırma ve ezme makinesi, pnömatik pres, mayşeleme kazanı, pastörize sistemi, filtrasyon sistemi, şişe dolum sistemleri tanıtılmıştır. Kimyasal Analiz Laboratuvarı gezilerek, öğrencilerimize çeşitli analizlerde kullanılan; ebülyoskop, HPLC, santrifüj, spektrofotometre v.b. cihazlar tanıtılmış, uygulamalar ile ilgili bilgiler verilmiştir. Gezinin sonunda öğrencilerimize Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün ürünlerinden üzüm suyu ikramı yapılmıştır. Öğrencilerimizin eğitimlerine verdikleri desteklerden dolayı Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü yetkililerine teşekkür ederiz.