GIDA İŞLEME PROGRAMI, GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜMEZUN ÖĞRENCİ GÖRÜŞMESİETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun “Mezun Öğrenci Görüşmesi Etkinlikleri” kapsamında,Gıda İşleme Programı, Gıda Teknolojisi Bölümü 28.05.2024 tarihinde, Yüksekokulumuz Konferans salonunda, saat 14.00-16.30’da Bölüm Öğretim Elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla Kariyer Günü etkinliğini gerçekleştirdi.
Gıda İşleme Bölüm başkanı Prof. Dr. Hülya ORAK’ın açılış konuşmasının ardından ilk sözü alan, 2007 mezunu olan, Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Kavukçu Grubu/Ulaş Gıda Un Tekstil Nakliye Tic. A.Ş Kavukçu Grubunda, Un Fabrikası Üretim Müdürü olarak çalışan Sabri Sercan DAYAN, mesleki deneyimlerini, işletme, proses ve pazarlama politikalarını aktaran sunumunu yaptı.
2012 mezunlarından olan, Bahçıvan Gıda San. ve Tic. A.Ş, Lüleburgaz Fabrikasında Ar-GE bölümünde, Üretim Geliştirme Uzmanı olarak çalışan Serdar ÇETİNKAYA kariyerindeki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı ve üretim süreçlerinin gelişimi ve işletme verimliliği konularında bilgiler aktardı
Son olarak, Diyetisyen Özgür ÖZKAN öğrencilik hayatında bugünlere kadar geçen süreçteki kazandığı deneyimleri aktarırken, Beslenme ve Diyetisyenlik hakkında paylaşımlarda bulundu ve mesleki gelişim tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.
Soru cevap bölümü, stajlar, işletmelerde teknikerin yeri önemi ve iş müracaatları gibi konularda bilgilendirmenin ardından, Öğretim Görevlisi Cevdet Arıtaşı öğrencilerin her biri ile olan öğrencilik yıllarından anekdotlar paylaştı.
Etkinlik sonunda konuklarımıza Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakime Hülya ORAK, Doç. Dr. Serap KAYİŞOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan METE tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi ve konuklarımıza Bölüm tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu.