2024-06-10
GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ MEYVE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ DERSİ REÇEL UYGULAMALARI

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun Gıda İşleme Programı, Gıda Teknolojisi Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, Meyve ve sebze İşleme Teknolojisi Dersi reçel uygulamalarında “tarçın, lavanta karanfil aromalı fındıklı havuç reçeli”, “tarçın ve karanfilli fındıklı karpuz kabuğu reçeli”, “portakal kabuğu reçeli” , fındıklı limon kabuğu reçeli”, “ fındık, badem içeren çam kozalağı reçeli” “Yaban mersini ve yeşil incir reçeli” ile “kurutulmuş domates ve cerry taze domates” ile fındık badem içerikli reçel denemelerini gerçekleştirmişler ve uygulama sonunda, hep birlikte tadım yaparak uygulamalarını değerlendirmişlerdir.