2024-03-21

Teknik Gezi



 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi programı 2.sınıf öğrencileri “Süt Ürünleri ve Et Ürünleri Teknolojisi” dersleri kapsamında; Öğr. Gör. Cevdet Arıtaşı koordinatörlüğünde Kırklareli / İnece beldesinde bulunan “Alkan Süt” İşletmesi ile “Dere Et Ürünleri” İşletmelerine 20.03.2024 tarihinde ziyarette bulundular.

Yapılan teknik gezide öğrenciler; “Alkan Süt Ürünleri” işletmesinde sütün işletmeye alımında yapılan  kontroller ve laboratuar analizleri  hakkında bilgiler edindiler. Beyaz peynir, kaşar peyniri, yoğurt, ayran, tereyağı ve lor gibi süt ürünlerinin üretim süreçlerini yerinde izlediler. Üretim süreçlerinde kullanılan tüm alet ve ekipmanlar öğrencilere ayrıntılı şekilde tanıtıl tanıtılarak öğrencilerin soruları cevaplandı.  

Ayrıca “Dere Et” tesislerinde yumurta ve çeşitli şarküteri ürünlerinin paketleme makinelerinin çalışmaları tanıtıldı. Öğrencilerimize; kavurma, sosis, fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi kırmızı et ürünlerinin üretim prosesleri tanıtıldı ve hammaddeden mamül maddeye kadar üretim sürecinde kullanılan, üretim teknolojileri ve kullanılan tüm alet ekipmanlar hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Dere Et tesislerinde bulunan beyaz et bölümünde ise piliç eti parçalama ve paketleme alet ekipmanlarının çalışma prosesleri de tanıtılmıştır.

Öğrencilerimizin eğitimine verdikleri desteklerden dolayı “Alkan Süt” ve “Dere Et” tesisleri yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Teknik geziden sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin birebir benzeri olan, Kırklarelililerin maddi ve manevi destekleriyle yapılan Atatürk Evi  ziyaret edildi.