Gıda Teknolojisi Ders Kataloğu

1. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GZD102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GOD107 Bilgisayar I 1 1 2
GZD106 Genel Mikrobiyoloji 3 2 5
GTG105 Gıda İşleme İlke ve Makinaları I 2 1 3
GTG105 Gıda İşleme İlke ve Makinaları I 2 1 3
GZD108 Gıda Kimyası 3 0 3
GZD107 Gıdalarda Temel İşlemler I 2 0 4
GTG104 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 3
GZD105 Kimya I 2 1 3
GTG104 Mesleki Matematik I 2 0 3
GZD101 Türk Dili I 2 0 2
GZD104 Yabancı Dil I 4 0 4
GZD103 Yabancı Dil I 2 0 2
GTT115 Yönlendirilmiş Çalışma I 0 2 2
Seçmeli Gıda Teknolojisi Bölümü1. Sınıf 2010 - 2011 Güz Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 6
GOD155 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 1 4
GOD355 Çevre Koruma 2 0 2
GTG109 Laboratuvar Tekniği 3 1 4
Toplam AKTS: 47

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG206 Ambalaj ve Depolama 2 0 2
GZD202 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GOD207 Bilgisayar II 1 1 2
GTG203 Gıda Analizleri I 2 1 3
GTG208 Gıda Endüstrisi Makinaları 3 1 5
GTG202 Gıda Kimyası 2 1 4
GZD207 Gıdalarda Temel İşlemler II 2 0 4
GZD206 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 5
GZD205 Kimya II 2 1 3
GTG204 Mesleki Matematik II 2 0 3
GZD201 Türk Dili II 2 0 2
GZD104 Yabancı Dil II 4 0 4
GZD203 Yabancı Dil II 2 0 2
GZD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Seçmeli Gıda Teknolojisi Bölümü1. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 4
GOD155 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 1 4
GOD151 İletişim 2 0 2
GOD350 Kalite Yönetim Sistemleri 2 0 2
GTG209 Özel Gıda Ürünleri 3 1 4
Toplam AKTS: 47

2010 - 2011 Ek Sınav
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG201 Analitik Kimya 2 1 4
GOD107 Bilgisayar I 1 1 2
GOD106 Genel Kimya 2 0 3
GTG203 Gıda Analizleri I 2 1 3
GZD205 Kimya II 2 1 3
GOD101 Matematik 2 1 3
GTG104 Mesleki Matematik I 2 0 3
GZD104 Yabancı Dil II 4 0 4
Toplam AKTS: 25

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG206 Ambalaj ve Depolama 2 0 2
GZD102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GZD202 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GOD107 Bilgisayar I 1 1 2
GOD207 Bilgisayar II 1 1 2
GZD106 Genel Mikrobiyoloji 3 2 5
GTG203 Gıda Analizleri I 2 1 3
GTG208 Gıda Endüstrisi Makinaları 3 1 5
GTG105 Gıda İşleme İlke ve Makinaları I 2 1 3
GTG202 Gıda Kimyası 2 1 4
GZD108 Gıda Kimyası 3 0 3
GZD107 Gıdalarda Temel İşlemler I 2 0 4
GZD207 Gıdalarda Temel İşlemler II 2 0 4
GZD206 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 5
GTG104 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 3
GZD105 Kimya I 2 1 3
GZD205 Kimya II 2 1 3
GTG104 Mesleki Matematik I 2 0 3
GTG204 Mesleki Matematik II 2 0 3
GZD101 Türk Dili I 2 0 2
GZD201 Türk Dili II 2 0 2
GZD104 Yabancı Dil I 4 0 4
GZD103 Yabancı Dil I 2 0 2
GZD104 Yabancı Dil II 4 0 4
GZD203 Yabancı Dil II 2 0 2
GZD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Seçmeli ()
GOD155 Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2 1 4
GOD355 Çevre Koruma 2 0 2
GOD151 İletişim 2 0 2
GOD350 Kalite Yönetim Sistemleri 2 0 2
GTG109 Laboratuvar Tekniği 3 1 4
GTG209 Özel Gıda Ürünleri 3 1 4
GOD153 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 79
2. Sınıf

2010 - 2011 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG306 Alkollü İçkiler Teknolojisi 2 1 4
GTG201 Analitik Kimya 2 1 4
GTT201 Bilgisayar III 1 1 3
GTG307 Fabrika Destek Hizmetleri ve İşlem Kontrolü 2 0 3
GTG303 Gıda Analizleri II 2 1 4
GTG302 Gıda Maddeleri Mevzuat ve Kalite Güvencesi 2 0 4
GTT215 İletişim Yönetim ve Denetim 2 0 2
GTG305 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG303 Meyve ve Sebze Teknolojisi I 3 1 5
GTG301 Süt Teknolojisi I 3 1 5
GTG304 Süt ve Süt Ürünleri 3 1 5
ZYD923 Yabancı Dil III 2 2 4
ZYD301 Yabancı Dil III 2 2 4
GTT217 Yönlendirilmiş Çalışma III 0 2 2
Seçmeli ()
GTG354 Meyva Suyu Üretim Teknolojisi 2 0 3
GTG353 Peynir Teknolojisi 2 0 3
GTG357 Starter Kültürler 2 0 3
GTG351 Tahıl Ürünleri I 2 0 3
Toplam AKTS: 53

2010 - 2011 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG404 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 2 0 3
GTG402 Beslenme İlkeleri 2 0 3
GTT 20 Bilgisayar IV 1 1 4
GTG404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 1 4
GTG407 Biyoteknoloji 2 0 4
GTG405 Et ve Balık İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG402 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2 1 3
GZD407 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG408 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GZD406 Kalite Güvence ve Standartlar 2 0 2
GTG403 Meyve ve Sebze Teknolojisi II 2 0 4
GTG406 Özel Gıdalar Teknolojisi 2 1 5
GTG401 Süt Teknolojisi II 3 1 5
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
Seçmeli Gıda Teknolojisi Bölümü2. Sınıf 2010 - 2011 Bahar Yarıyılı Seçmeli Grubu(Seçmeli Grubundan Genel Toplamda 30 Aktsyi Geçmiyecek Şekilde Ders Alabilirsiniz.) 4
GTG409 Beslenme İlkeleri 2 0 2
GTG410 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 2
GTG453 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemler 2 0 3
GTG452 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG454 Gıdaların Soğukta ve Dondurularak Muhafazası 2 0 3
GOD453 Girişimcilik II 2 0 2
GTG412 İlk Yardım 3 0 4
GTG411 İşletme Yönetimi II 3 0 4
GTG451 Tahıl Ürünleri II 2 0 3
Toplam AKTS: 58

2010 - 2011 Ek Sınav
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG407 Biyoteknoloji 2 0 4
GTG307 Fabrika Destek Hizmetleri ve İşlem Kontrolü 2 0 3
GTG303 Gıda Analizleri II 2 1 4
GTG453 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemler 2 0 3
GTG303 Meyve ve Sebze Teknolojisi I 3 1 5
GTG406 Özel Gıdalar Teknolojisi 2 1 5
GTG353 Peynir Teknolojisi 2 0 3
GTG304 Süt ve Süt Ürünleri 3 1 5
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
GTG351 Tahıl Ürünleri I 2 0 3
Toplam AKTS: 43

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG306 Alkollü İçkiler Teknolojisi 2 1 4
GTG404 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 2 0 3
Toplam AKTS: 7

2010 - 2011 Tek Ders(Güz)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG206 Ambalaj ve Depolama 2 0 2
Toplam AKTS: 2

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG310 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 3
GTG402 Beslenme İlkeleri 2 0 3
Toplam AKTS: 6

2010 - 2011 Tek Ders(Güz)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTT201 Bilgisayar III 1 1 3
Toplam AKTS: 3

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG304 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 1 4
GTG404 Bitkisel Yağ Teknolojisi 2 1 4
GTG407 Biyoteknoloji 2 0 4
GTG405 Et ve Balık İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG302 Et ve Ürünleri Teknolojisi I 2 1 3
GTG402 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2 1 3
GTG307 Fabrika Destek Hizmetleri ve İşlem Kontrolü 2 0 3
Toplam AKTS: 25

2010 - 2011 Tek Ders(Güz)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GOD106 Genel Kimya 2 0 3
GTG203 Gıda Analizleri I 2 1 3
Toplam AKTS: 6

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG303 Gıda Analizleri II 2 1 4
GZD407 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG302 Gıda Maddeleri Mevzuat ve Kalite Güvencesi 2 0 4
GTG408 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
GZD406 Kalite Güvence ve Standartlar 2 0 2
GTG303 Meyve ve Sebze Teknolojisi I 3 1 5
GTG403 Meyve ve Sebze Teknolojisi II 2 0 4
GTG406 Özel Gıdalar Teknolojisi 2 1 5
GTG301 Süt Teknolojisi I 3 1 5
GTG401 Süt Teknolojisi II 3 1 5
Toplam AKTS: 39

2010 - 2011 Tek Ders(Güz)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
Toplam AKTS: 4

2010 - 2011 Tek Ders(Bahar)
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTG403 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 1 4
GTG305 Tahıl Teknolojisi I 3 1 5
GTG405 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
Seçmeli ()
GTG307 Ambalajlama ve Depolama Teknikleri 3 0 3
GTG409 Beslenme İlkeleri 2 0 2
GTG308 Biyoteknoloji 3 0 3
GTG410 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 2
GTG453 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemler 2 0 3
GTG452 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 3
GTG454 Gıdaların Soğukta ve Dondurularak Muhafazası 2 0 3
GOD353 Girişimcilik 2 0 3
GOD453 Girişimcilik II 2 0 2
GTG412 İlk Yardım 3 0 4
GTG309 İşletme Yönetimi I 3 0 3
GTG411 İşletme Yönetimi II 3 0 4
GOD306 Meslek Etiği 2 0 2
GTG354 Meyva Suyu Üretim Teknolojisi 2 0 3
GTG355 Özel Gıda Analizleri 1 1 3
GTG353 Peynir Teknolojisi 2 0 3
GTG357 Starter Kültürler 2 0 3
GTG356 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 0 3
GTG352 Tahıl Ürünleri Analizleri 1 1 3
GTG351 Tahıl Ürünleri I 2 0 3
GTG451 Tahıl Ürünleri II 2 0 3